Komplette resultatlister fra NM 2019

Postet av Bjørn Myrset den 9. Sep 2019

Vi er endelig ved veis ende. 

60.000 tomhylser en plukket, det er tid for å oppsummere. 

Arrangøren er fornøyd med utkomme av årets NM, men svært lite fornøyd med inngangen i mesterskapet, da vi ikke slapp til for å bygge baner før Torsdag kl 1300. Vi kan ikke fortsette å arrangere på disse premissene, det gir hjertefeil hos flere, noe vi fraråder alle å forsøke seg på. Å forberede seg slik natten før i pissregn, anbefales ingen. Vi tar derfor en arrangør pause nå. 

8 Norske beste noteringer er notert, kolossale poengsummer av våre verdensskyttere med Simon Kolstad Claussen sin finale match oppvisning på 50m (264,4) og Jenny Stene sin smått utrolige 1188 på 3 x40 på 50m, som de aller største prestasjoner. Jørn Dalen og Heidi Sørlie-Rogne sine finaler på R-6 og R9, står til meget godt. Det samme gjør prestasjonene til Jeanette Hegg Duestad som kapret alle de 8 NM gullene som var til utdeling i Junior kvinner rifle i år. Junior menn resultatene henger ikke i samme klasse, men gledelig at det ble 4 forskjellige junior menn NM vinnere. 

Gledelig var også resultatene i U klassen med Robin Nymoen Elverum rk, som med hele 395 på ligg 300m, gjorde en suveren seier med hele 7 poengs margin foran Aurora Beate Myrset, som klarte sølv her og på 50m match, men samlet 2 gull på 300m match (558) og på 50m ligg (409,3) Hun ble med årets Elverum skytter. 

Martine Sve fra Kisen satte punktum for et flott NM med hele 571 i U16 på matchen på 50m. Alle resultater i U16, er beste noteringer, da øvelsene er nye for året. 

Blant veteranene ble det en svært fin spredning geografisk på medaljene og mange prestasjoner står seg, Ingen nevnt ingen glemt. Blant de nye øverst var Bjørn Olav Nyfløtt fra Gudbrandsdal ss, og Willy Sverkmo fra Levanger ss, sine gull både kjærkomne og gledelige. Dominansen til Hanne Skarpodde i V45 er voldsom, da hun holder et svært høyt nivå fortsatt. 

Lagskytingene er "ødelagt" som incitament for satsing, her er det alt for få lag med nå, og alt for mange øvelser og klasser, som faktisk påfører arrangøren tap i økonomi regnskapet. Å slå sammen til en veteran klasse var smart, en senior klasse og en junior klasse kjønnsfritt er også smart, både på 300 og 50 og bør iverksettes både på 10, 15, 50 og 300m umiddelbart.  

Mix konkurransen derimot fungerte akkurat slik ISSF og vi forventet og håpte på, den må vi evaluere og vi tar imot innspill til metoder for gjennomføring. Frist 1 okt : elverum@rifleklubb.no, helst lagvis.

Takk for denne gang. 

Tusen takk 

til Kai Aleksander som har laget dette resultatregimet, til Bergsvein som har gjort store sekretariat jobber, til Magne Ivar og Aasa msl, som igjen stilte seg til disposisjon og til slutt en takk til våre dommere som jeg knapt så, (et godt tegn) De hjalp oss å holde oss på stien. Til sist, en meget stor takk til mine egne i arrangør staben, Vel blåst. 

Her finner du komplette resultater fra årets NM.

https://k-kristiansen.no/Skytterlag/ElverumRifleklubb/?fbclid=IwAR3NYyMAEUqcXdqloBDBk1lRWfhVPCWB0EU5EQkJyzZDuuNv8CmVvtTmPeQ

PS Vet dere hva startkontingenten og kjøkkenprisene var første gang vi arrangerte? altså i 1993?

De samme som i dag. Lagskyting var 200 kr. Og så har vi fått NSF støtte for å dekke medaljer, ellers likt. 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline