Ny 1170 skytter

Postet av Bjørn Myrset den 18. Sep 2020

Etter at NM gull ble sikret på 300m i øvelsen 3x20 i Jun M, fikk 18 åringen Ruben Andre god tid til å tenke seg om før han returnerte hjemmet på søndag kveld, etter et flott NM i Ålesund. 

Han hadde bestemt seg; han hadde lyst til å gi matchskytingen et forsøk. Han har enda 2 sesonger igjen som junior og han har 2 år som lærling foran seg i Elverum. Alt lå til rette for å satse litt matchskyting. 

En god, men eldre børse ble shinet opp med litt ekstrautstyr, ammo ble enkelt testet da den første lot'en viste seg å gå meget godt, og tre øker ble gjennomført, en i hver stilling for å bygge stillinger. 

Første test ble avviklet på Løvenskjold i slutten av august, hvor det var en helg med vurderingsstevner til de forskjellige landslagene i NSF. Persen med 8 poeng kom umiddelbart. 1142 var den nye persen. Kneskytingen som var "tynn" på lørdag, var hakket bedre neste dag, og sammen med god ståskyting ble nye 15 poengs forbedring, nå til hele 1157 poeng. Det holdt til 3 plass i Jun klassen 2 poeng bak vinnerne. 

Motivasjonen var naturligvis høy i neste treningsuke hvor tre nye økter ble gjennomført, en som tørr trening, to som skarpe og da som halvmatcher. Test resultater over 580 viste at her var noe på gang. 

Helgen etter, men da inne i Alfhallen, smalt det til gangs. Ny knestilling var laget og med positivt resultat, og med kun et poeng borte på ligg og gode 384 på stå, var plutselig både 1160 og 1170 passert. 

Dette ble voldsomt, selv for en skytter som har vært flink til å holde fokuset unna resultatene. Dagen etter kom det en utladning, kroppen sa ifra, nå er det på tide og komme seg hjem og få trene og begynne å bygge selvtillit og kompetanse fra bunnen av. 

En artig historie, som viser hvor viktig det er at DFS skytterne får anledning til å prøve seg, plutselig så biter det og nye drømmer blir til. For som gutten sier: Funker ikke dette som jeg håper, kan jeg jo alltid gå tilbake å skyte DFS. 0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline