World CUP i Beijing i Kina

Postet av Bjørn Myrset den 11. Apr 2019

På Skjærtorsdag reiser det norske skytterlandslaget med rifle- og pistol skyttere til sesogens andre WC runde. Med i reisefølget finner vi en unior og en senior fra Elverum riflekubb. Det er stort. 


Fortjent tillit

Vegard Sveen Nordhagen (20) er fortsatt junior, er på grunn av en sin sterke utvikling og ikke minst høye resultater og gode prestasjoner i flere internasjonale stevner gjennom vinteren, ikke minst under EM med luftriflen, blitt tildelt enbillett til WC konkurransen i Kina. Det er en framifrå prestasjon. 

"Jeg drar ikke til Kina for å lære", sier Vegar. Jeg har vært i Korea og konkurrert tidligere, og vet hva som venter. Konkurransen er hard, beinhard, men jeg gleder meg som en unge, til å få bli med og målt meg med de beste i verden. Det er og blir en opplevelse. Det er på luftriflen han er kvalifisert, og det er der han unggutten har de største forventingene. Det er først en eliminasjonsdag, før den riktige konkurransen kommer. Jeg skal også skyte matchøvelsene, men der har jeg ikke kommet skikkelig igang enda. 


Katrine Lund satser motsatt

Mens 10m øvelsen er den antatt beste for Vegard, er det 50m øvelsen hel match, som fasinerere skytterdronningen mest. Jeg skyter luft som oppvarming, for å få lettet på trykket, men skal gjøre et innstendig forsøk der også, sier Katrine som har fått 50 banen klargjort. Kineserne har allerede tatt de kvoteplasser de kan få til OL i Tokyo, så nå er det resten av verden som skal forøke å kvalifisere seg. Det blir gøy, jeg er godt trent, har masse energi, og er veldig klar på å ta den mentale kampen, sier dronningen som kom hjem med 3 gull fra årets NM på 10/15m.


VI ØNSKER MASSE LYKKE TIL


 https://www.issf-sports.org/competitions/venue.ashx?cshipid=2543 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.